Καταγγελία πολίτη: Χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας δουλεύουν οι εργαζόμενοι καθαριότητας του Δήμου Σαλαμίνας


Καταγγελία του Γιώργου Κρανιδιώτη Salamis news it 


ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΧΓΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΥΡΙΕ ΒΑΚΑΛΗ ! 


Τι και αν κατά καιρούς έχουμε ανεβάσει για οδό καθαρίστριες γυναίκες είτε μες τη ζέστη είτε μες το κρύο να κουβαλάνε τις σακούλες με τόσο βάρος απο σκουπίδια στα χέρια σε όλη τη διαδρομή δίχως να έχουν ένα καρότσι…. ο αντιδήμαρχος αδιαφορεί ! 

 Η φωτογραφία αυτή έφτασε στα χέρια μου από αναγνώστη της ομάδας οδηγώντας προς το κέντρο της Σαλαμίνας. Φυσικά έχουμε καλύψει τους εργαζόμενους και έχουμε αφήσει μόνο να φαίνονται τα χέρια τους τα ρούχα τους και τα παπούτσια τους.

Βλέποντας στα δεξιά το απορριμματοφόρο του Δήμου με τους εργαζόμενους παρατήρησε να μην τους έχουν προμηθεύσει μάσκες, γάντια, παπούτσια ασφαλείας, και ένδυση εργασίας! 


Μπορείτε να φανταστείτε αν αυτοί οι συνάνθρωποι μας κοπούν το χέρι η πατήσουν κατι και τρυπήσει το πόδι τους τι μπορεί να συμβεί στην υγεία τους ;;;;;;; από μια απλή μόλυνση έως  ηπατίτιδα ίσως AIDS!
Μπορείτε να καταλάβετε τι αναπνέουν αυτοί οι εργαζόμενοι, μπορείτε να καταλάβετε ότι ίσως πιαστεί το πόδι τους κάπου εκεί σ’ αυτό το μηχάνημα θα παθουν ζημιά ; 

Τι συνθηκες είναι αυτές αντιδήμαρχε Βακάλη; 

 Οι εργαζόμενοι χρειάζονται την στήριξη μας, ξεβρωμίζουν από ότι πετάμε στο δρόμο και ότι βάζουμε μέσα σε σκουπίδια και σακούλες, οφείλουμε να τους υποστηρίξουμε και να τους στηρίζουμε όταν βλέπουμε τέτοιες άθλιες εικόνες εργασίας, θέλουμε και τουρισμό τρομάρα τους. 

Αρμόδιος για την ασφάλεια των εργαζομένων δεν υπάρχει στο Δήμο Σαλαμίνας;;;;;; Το σωμάτιο εργαζόμενων τι κάνει ωστε να κάνει της παρατηρήσεις στον αντιδήμαρχο σκουπιδιών, δεν τα βλέπει αυτά να δουλεύει ο κόσμος σε τέτοιες συνθήκες Ζιμπάμπουε; 

Μιλάτε για τουρισμό και εξωστρέφεια με τέτοιες Συνθήκες εργασίας;;;;

Και μη διαβάσω καμιά ανοησία τύπου ότι και στο παρελθόν γινόντουσαν αυτά διότι ο κόσμος επέλεξε την νέα δημοτική αρχή για να τα φτιάξει και όχι σχεδόν πέντε χρόνια μετά την εκλογή τους να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές !