Σαλαμίνα

 

Η Σαλαμίνα, γνωστή από την αρχαιότητα και ως Κούλουρη, είναι το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού Κόλπου και το πιο κοντινό στις ακτές της Αττικής.    

Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του Σαρωνικού Κόλπου και έναντι του Κόλπου της Ελευσίνας (νοτιοδυτικά του Νομού Αττικής). Πρωτεύουσά της είναι η ομώνυμη πόλη.   

Έχει πληθυσμό 37.220 κατοίκους, έκταση 95 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελεί το νησί με τη μεγαλύτερη πυκνότητα μόνιμου πληθυσμού στην Ελλάδα.   

Κατά τη θερινή περίοδο και ιδιαίτερα τους μήνες του Καλοκαιριού ο πληθυσμός της Σαλαμίνας σημειώνει τεράστια αύξηση, καθώς υπολογίζεται κοντά στις 280.000   

Η πόλη Σαλαμίνα είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα του ομώνυμου νησιού.   Ο πληθυσμός της είναι 25.370 κάτοικοι, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011. Αποτελεί έδρα του Δήμου Σαλαμίνας, όπως προέκυψε με την εφαρμογή του Προγράμματος Καλλικράτης, και περιλαμβάνει ολόκληρο το νησί.   

Η πόλη βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, στον μυχό του όρμου της Σαλαμίνας. Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους νησιωτικούς οικισμούς της Ελλάδας.    


Music: A Meditation (Flying In The Dream) by Ashot-Danielyan-Composer License: https://pixabay.com/service/license-s...  

Για εγγραφή στο κανάλι μου κάνε κλικ εδώ : https://bit.ly/34cjWGj Facebook :     / konstantinosgertzos