Το Α.Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ αδειάζει επίσημα το Δήμαρχο Σαλαμίνας για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως


Το Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ αδειάζει επίσημα το Δήμαρχο Σαλαμίνας για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως.

Η απάντηση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Δήμαρχο Σαλαμίνας:


1. Τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σαλαμίνας, προβαίνουν τακτικά σε περιπολίες επί της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Σαλαμίνας, στην οποία περιλαμβάνεται η Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως και το πάρκο Παλουκιών, κατά τις οποίες ελέγχεται μεταξύ άλλων και η ύπαρξη τυχόν κατασκηνωτών. Από τους επιτόπιους ελέγχους που είχαν πραγµατοποιηθεί, δεν είχε διαπισωωθεἰ η εγκατάσταση σκηνών, ρυμουλκούμενων, ἡ ημιρυμουλκούμενων και αυτοκινούμενων τροχόσπιτων σε κοινόχρηστους χώρους, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας. 


2. Η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας ουδέποτε έγινε αποδέκτης καταγγελίας, είτε έγγραφης είτε προφορικής, απὀ οποιαδήποτε Υπηρεσία ή πολίτη αναφορικά µε την ύπαρξη κατασκηνώτων στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, την 14-06-2024. Επίσης, σας ενημερώνουμε πως το Λιμενικό Τµήµα της Σαλαμίνας συνεργάζεται µε τα υπόλουτα τοπικά Σώματα ασφαλείας, ήτοι το Τµήµα Τροχαίας και το Τµήµα Ασφάλειας και προβαίνει σε από κοινού επιχειρήσεις, όταν αυτό καθίσταται αναγκαίο, για την ασφάλεια των πολιτών. 


3. Ἡ Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας βρίσκεται στη διάθεση του πολίτη σε οποιοδήποτε παράπονο ἡ ανησυχία του, σε αιτήµατα/ερωτήµατα και επιλαµβάνεται άµεσα τη διερεύνηση κάθε καταγγελίας µε επιτόπιο έλεγχο στο πλαίσιο του υπηρεσιακώς εφικτού, στοχεύοντας στην επίλυση προβλημάτων και στην αναζήτηση λύσεων, πάντοτε µε γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας καιτην προστασίατου δηµόσιου συμφέροντος εν γένει. 


Ο Εκπρόσωπος Τύπου Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 


Πλωτάρχης Λ.Σ. ΑΛΕΞΙΟΥ Νικόλαος



Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος πριν λίγες ημέρες κατηγόρησε ευθέως το Λιμενικό Σώμα για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως:

 «Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί. Θα προστατέψουμε τους δημόσιους χώρους αναγκαζόμενοι να κάνουμε την δουλειά του Λιμενικού Σώματος που είναι υπεύθυνο για τις περιοχές αυτές αλλά δυστυχώς δεν προσφέρει καμία απολύτως βοήθεια παρά τις συνεχείς οχλήσεις μου σε όλα τα επίπεδα».