Πρόσκληση 22ης τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας


Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010,  όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 6 του Ν. 5056/2023 και  την υπ’ αριθμ. 98/26-01-2024 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ., να σας καλέσω σε  ΤΑΚΤΙΚΗ  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα  πραγματοποιηθεί στην αίθουσα των Συνεδριάσεων «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ»,  δια ζώσης την 5ην ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 17.00 για λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :    


1. Έγκριση Απολογισμού Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου  Σαλαμίνας οικ. Έτους 2024. 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Γκίκας Δημήτριος (πρώην Πρόεδρος ΣΕΔΕ) 


2. ΄Εγκριση απόφασης 45/2024 του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου  Σαλαμίνας (ΔΛΤΣ), με θέμα: «Παραχώρηση εγκαταστάσεων αντισφαίρισης  εντός Χ.Ζ.Λ. Σαλαμίνας στον Δήμο Σαλαμίνας για δέκα έτη». 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος 


3. Επικαιροποίηση του «Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξ’ αιτίας  δασικών πυρκαγιών με την κωδ. ονομασία ΙΟΛΑΟΣ» του Δήμου  Σαλαμίνας. 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ.Νάννος Σωτήριος, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας. 


4. Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου : «Βελτίωση οδικής Ασφάλειας  Δήμου Σαλαμίνας».  

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Κόγιας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.  


5. Έγκριση παράτασης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας  Αττικής και Δήμου Σαλαμίνας για το έργο «ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΔΗΜΟΥ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ». 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Κόγιας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.


6. ΄Εγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου «ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ»  

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Κόγιας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. 


7. Έγκριση δωρεάς μίας κλιματιστικής μονάδας στην Τροχαία Σαλαμίνας. 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Αλαϊσκας Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και  Διοικητικών Υπηρεσιών.  


8. Αποδοχή παραίτησης του εκπροσώπου του Δήμου Σαλαμίνας και τακτικού  μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΣΥΔΑΠ και ορισμός νέου. 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος 


9. Έκφραση σύμφωνης γνώμης ή μη στην έγκριση πρακτικού εκτίμησης  προσκυρωτέας δημοτικής οικοπεδικής έκτασης στην ιδιοκτησία της κ.  Λεουτσάκου Γεωργίας του Ηλία, που βρίσκεται στο Ο.Τ. 32 στην περιοχή του  Αγίου Γεωργίου. 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Κόγιας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. 


10.Έκφραση σύμφωνης γνώμης ή μη στην έγκριση πρακτικού εκτίμησης  προσκυρωτέας δημοτικής οικοπεδικής έκτασης στην ιδιοκτησία της κ.  Ζώρζου Μαρίας του Γάσπαρη που βρίσκεται στο Ο.Τ. 186 στην περιοχή  Αγίου Γεωργίου. 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Κόγιας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.  


11. Έκφραση σύμφωνης γνώμης ή μη στην έγκριση πρακτικού εκτίμησης  προσκυρωτέας δημοτικής οικοπεδικής έκτασης στην ιδιοκτησία των κ.κ.  Μανωλιά Δήμητρας , Λαγκαδιανού Σταματίνας και Λαγκαδιανού  Αικατερίνης, που βρίσκεται στο Ο.Τ. 156 στην Δημοτική Κοινότητα  Σεληνίων. 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Κόγιας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. 


12. Έκφραση σύμφωνης γνώμης ή μη στην έγκριση πρακτικού εκτίμησης  προσκυρωτέας δημοτικής οικοπεδικής έκτασης στην ιδιοκτησία των κ.κ.  Ραπατζίκου Δημητρίου και Βακρά Αικατερίνης , που βρίσκεται στο Ο.Τ. 110  στην περιοχή Καματερό , της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων. 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Κόγιας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. 


13. Έγκριση σημειακής τροποποίησης Γ.Π.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας  Αμπελακίων του Δήμου Σαλαμίνας στα Ο.Τ. 49 & 50.  

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Κόγιας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.


14.Κατάργηση της υπ΄ αριθμ. 42/2024 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου,  λόγω μετάθεσης και μετακίνησης υπαλλήλων από την Ταμειακή Υπηρεσία και  εκ νέου εκπροσώπηση και ορισμοί υπαλλήλων . 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : κ. Αλαϊσκας Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και  Διοικητικών Υπηρεσιών.  


15. Απόψεις επί του νέου Ειδικού Χωροταξικού πλαισίου για τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ  και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αυτού. 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος  


16. Σύσταση Επιτροπών άρθρου 30 παρ. 1 του Ν. 5056/2023 για την άσκηση  των αρμοδιοτήτων των καταργούμενων Ν.Π.Δ.Δ. « Σχολική Επιτροπή  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σαλαμίνας» και του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική  Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σαλαμίνας (ΦΕΚ 4051/τ.  Β΄/10-07-24). 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κα Καλιότσου Παναγιώτα, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών  Υπηρεσιών & Παιδείας 


17.Μετονομασία του κλειστού Γυμναστηρίου «Γ. Καραϊσκάκης » που βρίσκεται  στην οδό Μητσάκη Βιλλιώτη του Δήμου Σαλαμίνας. 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος  


18. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με την διαχείριση απορριμμάτων  στο νησί μας. 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κα Θεοδωρακοπούλου –Μπόγρη Βασιλική, Δημ. Σύμβουλος. 


19.Συζήτηση – Ενημέρωση και λήψη απόφασης καταγγελίας των αποφάσεων  του Υπουργείου Παιδείας, περί συγχωνεύσεων και μη, κατάτμησης τμημάτων  και μέτρα στήριξης για την στέγαση και μετακίνηση των αναπληρωτών και  νεοδιόριστων συναδέλφων. 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : κα Παπαελευθερίου Μαρία, Δημ. Σύμβουλος.   


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΠΑΡΑΛΙΩΤΗΣ