«Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνος 2024»


Το Σαββατοκύριακο 21, 22 Σεπτεμβρίου διεξήχθηκε ο ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτής θαλάσσης «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνος 2024», φόρος τιμής στην επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος, που διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Βουρκαρίου Σαλαμίνας (ΝΟΒΣ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Δημοτών Περάματος (ΣΕΑΝΑΔΠ) και τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Ειρήνης – Φιλίας – Καλλιθέας (ΝΑΟΕΦΚ) με επιτυχία. 

26 σκάφη από 13 Ναυτικούς Ομίλους εκκίνησαν το Σάββατο από την θαλάσσια περιοχή του όρμου Φαλήρου και τερμάτισαν στο λιμάνι της Σαλαμίνας το απόγευμα. 

Το βράδυ στον χώρο του ΝΟΒΣ έγινε η απονομή επάθλων της 1ης ιστιοδρομίας του αγώνα. Το ενσταντανέ της βραδιάς, η προσφορά του Ουζερί «ΚΑΚΙΑΣ» και της Ταβέρνας «ΜΠΟΥΚΟΥΡΙΜΙΖΑ» της Κούλουρης ορεκτικών στα πληρώματα των σκαφών, την φιλοξενία των οποίων στο λιμάνι εξασφάλισε το ΔΛΤΣ.








Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η 2η ιστιοδρομία, στην διαδρομή Σαλαμίνα – Φάληρο.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στον φιλόξενο χώρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έγινε η απονομή επάθλων της 2ης Ιστιοδρομίας του του συνόλου του αγώνα, παρουσία του Ιστιοπλόου 6 φορές Ολυμπιονίκη Τάσου Μπουντούρη και του Αντιπροέδρου της ΕΑΘ/ΕΙΟ κ. Χριστόφορου Στράτου.

Οι συμμετέχοντες έμειναν με την ικανοποίηση της απόλαυσης ενός όμορφου αγώνα, οι δε διοργανωτές αμείφθηκαν από την επιτυχία της διοργάνωσης.


 

Εκ του  Διοικητικού  Συμβουλίου