Δύο φωτογραφίες... χίλιες λέξεις!


της Ευανθίας
 Μιχάλαινα Λατανιώτη*


Η Τριήρης «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» μπροστά από τα τεράστιου μεγέθους, πλέον, ναυπηγεία που λειτουργούν και μεγαλουργούν μέσα στον ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ Αρχαιολογικο χώρο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. 



Και το περήφανο «480 πΧ» δίπλα σε σκισμένη ανακοίνωση για τις ελεύσεις των μικρών πλοιαρίων στο Καματερό. 


Οι επαφές με την Κυβέρνηση και η αξιοποίηση τους εξαντλούνται μόνο στο να φέρουμε στο Καματερό μια ψεύτικη Τριήρη, προσπαθώντας να πείσουμε τον κόσμο να αρχίσει να προσκυνάει τα ψευδό-είδωλα, ξεχνώντας τον αληθινό του Θεό, την Ιστορία του. 





Ένα μήνυμα από το Δήμαρχο στα παιδιά του νησιού, στην περίοδο του Covid, της κλιματικής αλλαγής, των πυρκαγιών, της έλλειψης νερών και της ξηρασίας, ότι «παιδιά της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, είναι ΟΚ να ζείτε με βουλωμένους πνεύμονες από το καυσαέριο των ναυπηγείων, είναι ΟΚ να ζείτε με τα απόβλητα τους μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της χώρας σας, είναι ΟΚ να ρίχνουμε πυροτεχνήματα γιορτής όταν η εθνική μας ταυτότητα καταρρέει». 



Μια αφωνία, παραφωνία, που γονατίζει τις φωνές που έρχονται από το παρελθόν και ζητούν δικαίωση στην ψυχή του κάθε Έλληνα που ψάχνει καταφύγιο Πολιτισμού και Φύσης και που παντού βρίσκει «Καμμένο». 

Τεράστια υποκρισία η ετήσια γιορτή στο Καματερό ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. αλλά τουλάχιστον εφέτος η Δημοτική Αρχή είχε την ευαισθησία (ή πονηριά) να μην παρουσιάσει το εύρος της καταστροφής στην απογευματινή εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων. 

Της ανεπανάληπτης καταστροφής !!

Από 7 γερανούς πήγαμε στους 44 (μετρημένους) την πρώτη περίοδο της διοίκησης Παναγοπουλου και από μια θαλάσσια πλατφόρμα ήδη έχει κλείσει τελείως ο τόπος στην αρχή της δεύτερης Διοίκησης του. 

Ντρέπεται και η Ντροπή. 

Είσαστε (μας κάνατε) μόνο για τα πανηγύρια, ω παίδες Ελλήνων.


*η Δρ. Ευανθία Μιχάλαινα είναι 

Ειδική Επιστήμων στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) 

Σύμβουλος της Κομισιόν

Adjunct Καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Sunshine Coast της Αυστραλίας