Αναχώρηση της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» για το «ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ»


Ο λαός «ματώνει» για τους «ορίζοντες» του κεφαλαίου - «Με τη βοήθεια του θεού θα είσαστε πίσω πριν από τα Χριστούγεννα», ευχήθηκε ο Ν. Δένδιας


Μετά τις φρεγάτες «Ύδρα» και «Ψαρά», όπου κατά σειρά βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην Ερυθρά Θάλασσα ενταγμένες στην αποστολή της ΕΕ «Ασπίδες», σήμερα αντικαθιστώντας τα «Ψαρά» αναχώρησε από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας για το «στόμα του λύκου» η φρεγάτα «Σπέτσαι». Η 3η κατά σειρά ελληνική φρεγάτα αναχώρησε για την Ερυθρά Θάλασσα την στιγμή που το Ισραήλ με τη στήριξη των ευρωατλαντικών βάζει μπουρλότο σε όλη την περιοχή!

Η κυβέρνηση, με τη στήριξη όλων των κομμάτων του συστήματος, βαθαίνει την εμπλοκή της Ελλάδας σε δύο πολέμους μετατρέποντας τη χώρα σε θύτη άλλων λαών και το λαό σε στόχο πιθανών αντιποίνων, με ανυπολόγιστους κινδύνους για τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού που στέλνονται εκατοντάδες χιλιόμετρα εκτός συνόρων σε αποστολές που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας, αλλά εντάσσονται στους θανάσιμους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ο λαός για τις αποστολές φρεγατών στην Ερυθρά, πληρώνει καθημερινά 500.000 ευρώ -δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή, μέχρι στιγμής- για να κερδίζουν αμύθητα κέρδη οι εφοπλιστές. Όπως δήλωσε άλλωστε πριν λίγες ημέρες και ένας εφοπλιστής, η «αναταραχή» είναι μια θαυμάσια κατάσταση για τους ίδιους (!) και τα στοιχεία ήδη επιβεβαιώνουν πως οι εφοπλιστές κερδίζουν και αυξάνοντας τον ναύλο για τον περίπλου που αποφεύγει την Ερυθρά αλλά και με την αυξανόμενη κίνηση που καταγράφεται στην ίδια την Ερυθρά! Γιατί μπροστά στα κέρδη δεν λογαριάζουν τίποτα.

Και όλα τα παραπάνω σε ένα πλαίσιο που ο λαός χαρατσώνεται με περίπου 10 δισ. για εξοπλιστικά-ΝΑΤΟικά προγράμματα που όπως επιβεβαιώνεται καμία σχέση δεν έχουν με τη «θωράκιση της χώρας» αλλά αξιοποιούνται για να στρατιωτικές αποστολές και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς εκτός συνόρων.

Λίγο πριν αποπλεύσει η φρεγάτα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, απηύθυνε σύντομο- και κυνικό- χαιρετισμό.

Αν, λοιπόν προσπεράσουμε όσα ανέφερε περί ανάγκης για «δημιουργία μιας Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Άμυνας και μιας δυνατότητας να εφαρμοστεί αυτή, η Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας από ευρωπαϊκές δυνάμεις» που επιβεβαιώνουν τη στροφή της οικονομίας της ΕΕ σε πολεμική και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, θα ξεχωρίσουμε τους «ορίζοντες» που ανέφερε και τις «ευχές» του στο πλήρωμα της φρεγάτας.

Είπε λοιπόν «Οι ορίζοντες της Ελλάδας είναι, και πρέπει να είναι, ευρείς. Είναι κι αυτός όρος για την εθνική μας επιβίωση (...) Ο ορίζοντας της πολιτικής μας δεν μπορεί να είναι μόνο η ελληνοτουρκική διαφορά. Ο ορίζοντάς μας είναι τα Βαλκάνια. Ο ορίζοντάς μας είναι η Ανατολική Μεσόγειος. Ο ορίζοντάς μας είναι η Βόρεια Αφρική. Ο ορίζοντάς μας είναι ο Κόλπος και η Ερυθρά Θάλασσα (...) Η παρουσία σας στην Ερυθρά Θάλασσα, είναι παρουσία σε ένα χώρο που αφορά τα συμφέροντα της πατρίδας και του Ελληνισμού»!

Μετάφραση: Οι «ορίζοντες» των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων είναι ευρείς γιατί αυτό επιβάλλει η ανάγκη μεγιστοποίησης του καπιταλιστικού κέρδους. Για τα δικά τους συμφέροντα, βαθαίνει η εμπλοκή σε πολέμους απειλώντας όντως την επιβίωση του λαού!

Όσο για τις ευχές που απηύθυνε στο πλήρωμα δεν θα χρειαστεί μετάφραση. «Αν όλα πάνε καλά, με τη βοήθεια του Θεού θα είσαστε πίσω πριν από τα Χριστούγεννα»!

902.gr