Ράλι Σαλαμίνας: Ένας από τους καλύτερους μονοήμερους αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων


Επιμέλεια: Διονύσης Λιβέρης - efsyn.gr

Έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους μονοήμερους αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων. 


Διοργανώθηκε με επιτυχία για 6η συνεχόμενη χρονιά και με νέα σχεδίαση το Ράλι Σαλαμίνας, το οποίο αναδεικνύει τις ομορφιές του νησιού και προβάλλει το ιστορικό αυτοκίνητο στους κατοίκους του.  


Το Ράλι Σαλαμίνας έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους μονοήμερους αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων, με 80 χιλιόμετρα, 7 ειδικές διαδρομές και 16 χρονομετρήσεις και αυτό αποτυπώθηκε με τον αριθμό-ρεκόρ των 89 πληρωμάτων. 

Η συγκέντρωση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου στο Πέραμα και μετά τις 12.00 οι συμμετέχοντες πέρασαν στα Παλούκια. Στις 12.45 άρχισαν να παρατάσσονται στην Πλατεία Ηρώων της Σαλαμίνας, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να δει τα ιστορικά αυτοκίνητα. Λίγο πριν τις 6 ήρθε η ώρα του τερματισμού στην παραλία Μεταμόρφωσης του οικισμού ΔΕΗ-Χαλιώτη όπου και έγινε η απονομή επάθλων.  

Οι νικητές του αγώνα και της κατηγορίας Regularity ήταν οι Κυράνας/Ευσταθίου με Toyota Corolla GTi, 2οι οι Γεωργοσόπουλος/Κοντοπός με Citroen AX Sport και 3οι οι Κανελλόπουλος/Κανελλοπούλου με Toyota Celica STi. Στα Youngtimer-GT νικητές ήταν οι Ηλίας Λαλούσης/Μαλαματένια Λαλούση με Toyota MR2, δεύτεροι οι Ιωάννου/Τσουχλαράκης με Peugeot 106 Rallye και τρίτοι οι Δημήτρης Λαλούσης/Πάλλας με Peugeot 306 GTi 6-Race.


Νικητές στην κατηγορία Classique ήταν οι Μαρία Λαλούση/Ζηλωτή με Alfa Romeo Alfasud Sprint, δεύτεροι οι Δεσεκόπουλος/Πετούσης με Alfa Romeo Berlina και τρίτοι οι Κοζανίτης/Χωριανόπουλος με Lancia Beta Coupe και τέλος, νικητές στην κατηγορία Touring Trophy ήταν οι Λαγάκης/Τσαλίκης με Subaru Legacy, δεύτερες οι Πουλή/Τσιλιβίγκου (φωτογραφία) με Toyota Corolla XLi και τρίτοι οι Πατσαβός/Πάνος με Alfa Romeo 75.