Η φρεγάτα «Σπέτσαι» στην Ερυθρά Θάλασσα για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες και τα συμφέροντα των εφοπλιστών


Τρίτη - κατά σειρά - φρεγάτα θα φύγει για την Ερυθρά Θάλασσα.


Την Κυριακή επέστρεψε η φρεγάτα «Ψαρά» και κατέπλευσε στο ναύσταθμο Σαλαμίνας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Eunavfor Aspides».

Εντός του Σεπτεμβρίου, θ' αποπλεύσει για την Ερυθρά Θάλασσα, η φρεγάτα «Σπέτσαι» για να την αντικαταστήσει. 

Η αποστολή ελληνικών φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα εντάσσεται στην απόφαση της κυβέρνησης να συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Μ. Ανατολή με την επίκληση της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας» που δεν είναι τίποτ' άλλο παρά ο στόχος της εγχώριας αστικής τάξης να διεκδικήσει μερίδιο από το πλιάτσικο των λαών. Η κυβέρνηση παράλληλα σπεύδει να προασπιστεί τα συμφέροντα των ελλήνων εφοπλιστών, τα οποία επηρεάζονται από την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως αποκάλυπτε ο «Ριζοσπάστης» από τον Μάρτη του 2024, έχοντας μάλιστα και την πλήρη συναίνεση όλων των  ευρωατλαντικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.).

Υπενθυμίζεται ότι κάθε μέρα της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, κοστίζει στον ελληνικό λαό, 500.000 ευρώ, την ώρα που νοσοκομεία και σχολεία υπολειτουργούν, μισθοί και συντάξεις είναι στα τάρταρα, έργα προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα δεν υπάρχουν, με πρόσχημα τις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας. 

Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ώστε να σταματήσει ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και αναδεικνύει τις σύγχρονες διεκδικήσεις και ανάγκες του εργαζόμενου λαού απαιτώντας: 

  • Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα. Να ακυρωθεί η απόφαση για αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία.
  • Κανένας Ελληνας αξιωματικός και στρατιώτης έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν τώρα οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
902.gr