Συγκέντρωση για τα παράνομα "μπιλιετάκια" που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες


του Μάνου Δερτούζου*

Συγκέντρωση - Ενημέρωση του κόσμου για τα παράνομα "μπιλιετάκια" για τις πολεοδομικές μελέτες 

Στη  1η Σεπτεμβρίου σε ανάρτηση μου ανέφερα για τα "Μπιλιετάκια"   τα οποία στέλνει ο Δήμαρχος στους πολίτες, για την είσπραξη  χρηματικών προκαταβολών  για τις  πολεοδομικές μελέτες Α και Β κατοικίας. 





Το άρθρο μου αυτό δημοσιοποίησε πρόσφατα η  εφημερίδα "ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ". 



Θέλω να ευχαριστήσω τον εκδότη της Μιχάλη Χάντακα που βρίσκεται πάντα δίπλα μας στα προβλήματα της Σαλαμίνας.

Επ ευκαιρία αυτής της αναφοράς  του άρθρου  μου , θέλω να τονίσω  ακόμη μία φορά,  ότι η Δημοτική αρχή παράνομα στέλνει τις συγκεκριμένες χρεώσεις στους πολίτες.

Η εισφορά σε χρήμα στις πολεοδομικές μελέτες, υπολογίζεται με βάση το εμβαδόν της ιδιοκτησίας  και την τιμή ζώνης του οικοπέδου, όπως αυτή διαμορφώνεται  κατά τον χρόνο κύρωσης της πράξης εφαρμογής. 

Συγχρόνως για μια ακόμη φορά ζητώ δημόσια κ. Δήμαρχε να μου πείτε , τι ενέργειες έχετε κάνει , ποια έγγραφα έχετε στείλει , ποιους αξιωματούχους έχετε συναντήσει για να εξασφαλίσετε πηγές χρηματοδότησης  για τις πολεοδομικές μελέτες,  προκειμένου    να   μην χρεώσετε τους πολίτες , σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18/8/22 .





Ενημερώνω  δε την Δημοτική αρχή ότι οι πολίτες δεν θα μείνουν απροστάτευτοι σε αυτό το παράνομο  χαράτσι. Θα προστατευτούν με κάθε  τρόπο.

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί ημερομηνία και χώρος,  όπου θα γίνει μεγάλη  συγκέντρωση και θα ενημερωθούν οι πολίτες για την αρνητική αυτή εξέλιξη , κατά την οποία  καλούνται να πληρώσουν χρήματα τα οποία δεν τους αναλογούν αυτή τη χρονική περίοδο, όσο οι πολεοδομικές μελέτες είναι σε εξέλιξη.


Εάν η Δημοτική αρχή παρουσιάζει άδεια ταμεία  και έχει ανάγκη  από χρήματα , ας αναλογισθεί την πολιτικά αλόγιστη οικονομική πολιτική της  η οποία έχει ονοματεπώνυμο....Ενεργειακή αναβάθμιση , λέγε με   Clobiled... σωρεία απευθείας αναθέσεων ........  διαγωνισμοί με 0,02%!!!!


*ο Μάνος Δερτούζος είναι Δημοτικός Σύμβουλος