Με αφορμή ένα πεζοδρόμιο…!!!


της Μαρίας Μίχα

Πριν από 20 ημέρες στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στα Αμπελάκια, εμφανίστηκε φορτηγό του Δήμου Σαλαμίνας με εργάτες, με κομπρεσέρ, με εργαλεία και αργότερα με πλάκες πεζοδρομίου, άμμο και άλλα υλικά.


 Αναρωτηθήκαμε εάν θα έπρεπε να χτυπήσουμε τις καμπάνες της Παναγίας ή όχι για το θαύμα που ξεδιπλωνόταν μπροστά στα μάτια μας. «Έργα» στο Αμπελάκι!!! Παραμείναμε ωστόσο σιωπηλοί οι κάτοικοι για να δούμε τη συνέχεια.

Στο Αμπελάκι έχουν φοβηθεί τα μάτια και τα αυτιά μας από αυτά που ΔΕΝ βλέπουμε αλλά που όμως ακούμε.




Γυμνάσιο Λύκειο Αμπελακίων
 

1.  Ακούμε ας πούμε για ολοκλήρωση των εργασιών στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αμπελακίων και παράδοση στους μαθητές και καθηγητές, για να μπορούν να λειτουργούν με ασφάλεια. Εδώ και πολύ καιρό όμως δεν το βλέπουμε. Η είσοδος όμως βάφτηκε ένα ωραίο βεραμάν χρώμα, για να μην φαίνεται το μέσα. Κάποιοι αντιδήμαρχοι μάλιστα το ανάρτησαν και στο διαδίκτυο. ΜΠΡΑΒΟ!! Μεγάλο επίτευγμα!

2.  Πριν λίγους μήνες είχαμε εγκαίνια της βιβλιοθήκης Αμπελακίων «Μαρία Καντάρη», με ένα νέο θαύμα – χωρίς βιβλία, αγνοώντας και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ρητή κατά την διαθήκη ΕΠΙΘΥΜΙΑ του διαθέτη, για βιβλιοθήκη.     

3.  Άλλο ένα μεγάλο θαύμα η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ της περιβόητης αποχέτευσης των Αμπελακίων. Όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά αφήνει έξω μεγάλα κομμάτια και του κέντρου και του εσωτερικού της πόλης.

Είναι μεγάλη η λίστα των θαυμάτων στο Αμπελάκι (τα υπόλοιπα σε επόμενη συνέχεια).


Κλείνοντας, για την αφορμή που γράφω τα παραπάνω, δηλ το φτιάξιμο ενός πεζοδρομίου σας δείχνω φωτογραφίες για να δείτε πως είναι μετά από 20 ημέρες. 

Tα λόγια περιττεύουν, ο θυμός όμως για την κοροϊδία της Δημοτικής Αρχής απέναντί μας είναι μεγάλος. Τους δίνουμε πίσω τα καθρεφτάκια και τις χάντρες που έδιναν στους ιθαγενείς για να τους ξεγελάσουν και απαιτούμε έργα και περισσότερο ΣΕΒΑΣΜΟ.


Αμπελάκια 8/10/24

Μαρία Μίχα

Δημότισσα Αμπελακίων

Κοινοτική Σύμβουλος Δ.Κ.Α. Δήμου Σαλαμίνας