Σωματεία των Εκπαιδευτικών: Κινητοποίηση την Πέμπτη στο υπουργείο Εσωτερικών για το εκρηκτικό πρόβλημα της στέγασης


Σε κινητοποίηση προχωρούν την
 Πέμπτη 3 Οκτώβρη στις 2 μ.μ. Σωματεία των Εκπαιδευτικών. Η κινητοποίηση θα γίνει στο υπουργείο Εσωτερικών (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 15) για το εκρηκτικό πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών. Τα Σωματεία ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών.

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Τώρα να δοθεί λύση στο κρίσιμο αυτό θέμα», απαιτούν οι εκπαιδευτικοί.

Μέχρι στιγμής στην κινητοποίηση καλούν τα εξής σωματεία: Σωκράτης, Ν. Πλουμπίδης, Ρ. Ιμβριώτη, Α' Σύλλογος Αθηνών, Γ. Σεφέρης, Κορυδαλλός - Αγ. Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Σαλαμίνα, Π. Φάληρο, Ηλιούπολη - Μ. Παπαμαύρος, Αγ. Ανάργυροι.

Τα Σωματεία σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι οι εκπαιδευτικοί «που έφτασαν στην Αττική δυσκολεύονται να βρουν σπίτια γιατί δε διατίθενται για πολύμηνη ενοικίαση και, όταν βρίσκουν, πρέπει να πληρώσουν εξωφρενικά σε σχέση με τον μισθό τους ενοίκια, από 400, 500 ως και 700 ευρώ για γκαρσονιέρες και δυάρια, όταν, όπως πολύ καλά ξέρετε, ο μισθός του νεοδιόριστου είναι 776 ευρώ και του αναπληρωτή 953 ευρώ αλλά και της μεγάλης μάζας των εκπαιδευτικών λίγο παραπάνω. Όπως καταλαβαίνουμε, πληρώνοντας τέτοιο ενοίκιο συν τις ΔΕΚΟ γύρω στα 200-250 ευρώ και περισσότερα τον χειμώνα, δε μένει τίποτα για σίτιση, μετακίνηση και άλλες βασικές ανάγκες».

Τονίζουν ότι «κυβέρνηση, Υπ. Παιδείας, Περιφέρειες και Δήμοι με κρατική χρηματοδότηση πρέπει να λύσουν το εκρηκτικό αυτό πρόβλημα, με επέκταση της διάταξης που ισχύει για τους μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους σε όλη τη χώρα και για όλους τους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται υποχρεωτικά για τις ανάγκες της υπηρεσίας και πρωτίστως φυσικά για τους αναπληρωτές και τους νεοδιόριστους συναδέλφους. Επίσης, με δέσμευση κτηρίων για να μένουν οι συνάδελφοι κλπ. Παράλληλα ζητάμε να δοθεί επίδομα ενοικίου 300 ευρώ στους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους που ενοικιάζουν σπίτι και να ληφθούν μέτρα για τη μετακίνησή τους (δωρεάν ή μεγάλη έκπτωση στα εισιτήρια) και στη διατροφή τους (λέσχες κ.λπ.)».