Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά για τον πειθαρχικό έλεγχο σε στρατιώτες


Ο πειθαρχικός έλεγχος σε στρατιώτες που συμμετείχαν σε αντιπολεμική συγκέντρωση μας παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ιστορίας μας. Είναι αδιανόητο να στερείται ένα κεκτημένο με αγώνες δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών, μόνο και μόνο γιατί υπηρετούν τη θητεία τους.


Οι φαντάροι είναι ένστολοι πολίτες και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις με όλους τους πολίτες, όπως απορρέουν από το Σύνταγμα της χώρας.  Εξάλλου, η συμμετοχή στρατιωτών σε πορείες, με κορυφαίο παράδειγμα αυτή του Πολυτεχνείου, αποτελεί πράξη τεράστιου ηθικού πολιτικού και ιστορικού συμβολισμού, εδώ και δεκαετίες.

Όλοι οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο, να παλεύουμε για την προάσπιση των δικαιωμάτων και να φωνάζουμε για τη δικαιοσύνη και την ισότητα.

Τα πραγματικά προβλήματα βρίσκονται στην καθημερινή ζωή των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν με αυταπάρνηση τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, και όχι στην παρουσία στρατεύσιμων σε αντιπολεμικές εκδηλώσεις με αίτημα την ειρήνη και την ευημερία των λαών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βρίσκεται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή του κινήματος για τα δικαιώματα των στρατευμένων. Οι ακροδεξιές λογικές που ποινικοποιούν τη διαμαρτυρία για τους πολέμους, οι οποίοι μάλιστα διεξάγονται στη γειτονιά μας, με δεκάδες χιλιάδες αθώα θύματα, μας βρίσκουν απέναντί τους.