Συναυλία "Διαμαρτυρίας"... ή Κοροϊδίας;


του Μάνου Δερτούζου*

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ... ΣΥΝΑΥΛΙΑ..."ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ"  Ή  ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ ..;

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στη υλοποίηση των σχεδίων της και να μετατρέψει την Σαλαμίνα μας σε ένα απέραντο  Ιχθυοτροφείο.


Χωρίς να έχει καμία αντίσταση από τους θεσμικούς παράγοντες του νησιού μας , τόσο από την συμπολίτευση όσο και από την Αντιπολίτευση η περαιτέρω υποβάθμιση του νησιού μας πρέπει να θεωρείται γεγονός.

Στο  τρίτο Συνέδριο για τις ιχθυοκαλλιέργειες που έγινε  τέλος  Ιουνίου , ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σκυλακάκης επεσήμανε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης  των ιχθυοκαλλιεργειών  και στάθηκε αρωγός  των εταιρειών .

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος,  ο θεσμικός παράγοντας που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις  αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και Περιφέρειας και υπογράφει μόνος τους παρατάσεις  ιχθυοκαλλιεργειών  στο νησί μας, ανέφερε με κυνικό τρόπο τις αδειοδοτήσεις που υπογράφει και εξέφρασε την ανάγκη για άμεση χωροθέτηση των Περιοχών Οργανωμένης  Ανάγκης Ιχθυοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) . Μίλησε επίσης για την ταχεία διευθέτηση προβλημάτων για την αποτελεσματική υποστήριξη του κλάδου.



Σε όλα αυτά τα τετελεσμένα ο Δήμος Σαλαμίνας δεν προέβαλε καμιά αντίσταση συμπλέοντας απόλυτα με την Κυβερνητική πολιτική. 

Ετοιμάζει  μάλιστα Συναυλία " Διαμαρτυρίας"  κατά των ιχθυοκαλλιεργειών στις 9 Νοεμβρίου,  όταν το Προεδρικό Διάταγμα είναι προγραμματισμένο να υπογραφεί στις 4 Νοεμβρίου!!!!!  

Μεγαλύτερη κοροϊδία  και εμπαιγμός δεν υπάρχει για τους πολίτες, όταν επί πέντε χρόνια δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΕ  απολύτως!!! 

Στο ίδιο  μήκος κύματος και η μείζονα αντιπολίτευση η οποία δεν θέλει να στεναχωρήσει την Κυβέρνηση που υπηρετεί με ευλάβεια στα μεγάλα θέματα.

Καμιά ενόχληση και στους Κυβερνητικούς Βουλευτές των κομμάτων της περιφέρειας μας, οι οποίοι έρχονται μόνο για ψήφους παραμονές εκλογών, χωρίς να αισθάνονται την πίεση μας και με την σειρά τους να πιέσουν τους εμπλεκόμενους Υπουργούς. 

Δυστυχώς και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης στο συνέδριο των ιχθυοκαλλιεργητικών , όταν πήρε τον λόγο τάχθηκε με σθένος  και  στήριξε τον κλάδο, όπως ο ίδιος αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό.



Λυπηρό γεγονός ότι κάτω από την ανάρτηση του Βουλευτού κάνει λαικ η Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Σαλαμίνας, χωρίς να προβάλει την παραμικρή διαμαρτυρία. Ποιος πολιτικά ανεγκέφαλος είναι αυτός που προσβάλει χιλιάδες πολίτες του νησιού που υποστηρίζουν την συγκεκριμένη παράταξη;

Καλούνται τα στελέχη του κόμματος  του νησιού να πάρουν θέση.

Η μόνη ελπίδα διαμαρτυρίας η Συνέλευση Πολιτών και φορέων  που σύντομα ανακοινώνει μία σειρά ενεργειών και διαμαρτυρίας στην υποβάθμιση που είναι προ των πυλών για το νησί μας.


*ο Μάνος Δερτούζος είναι Δημοτικός Σύμβουλος