Ζητείται Δήμαρχος...


του Μάνου Δερτούζου*

Πέρασε ένα χρόνος από τις Δημοτικές εκλογές που οι πολίτες της Σαλαμίνας επέλεξαν τον κ. Παναγόπουλο Δήμαρχο Σαλαμίνας για δεύτερη τετραετία.

Ένα χρόνο μετά η δημοτικότητα της Δημοτικής αρχής έφτασε στο ποιο χαμηλό σημείο.

Τα προβλήματα όχι μόνο λύνονται, αλλά καθημερινά συσσωρεύονται πολλά περισσότερα. Το ιστορικό νησί μας υπέστη την χειρότερη αρνητική δυσφήμιση κατ επανάληψη από τις τηλεοράσεις σε Πανελλήνια εμβέλεια.

Αν και είναι ακόμη νωρίς να προβλέψεις  με σιγουριά τι θα γίνει στις επόμενες Δημοτικές εκλογές, πρέπει να γνωρίζουμε  ότι είτε είναι  Κυβέρνηση, είτε  είναι Δημοτική αρχή, όταν χάνει την αξιοπιστία της είναι αδύνατον να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Πολιτικός κατήφορος που οδηγεί στην αποτυχία στις επόμενες δημοτικές εκλογές είναι ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω.

Τα φώτα της πολιτικής για τις επόμενες  Δημοτικές εκλογές πέφτουν πλέον στις επόμενες υποψηφιότητες οι οποίες αναζητούνται....

Μετά από την σύντομη  αυτή εισαγωγή ένα είναι το σίγουρο:

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ!!!!!

Ζητείται Δήμαρχος να αποκαταστήσει την χαμένη αξιοπρέπεια και αξιοπιστία του νησιού μας και να βάλει τον Δήμο σε τροχιά τουριστικής ανάπτυξης και  όχι να αποδέχεται, οτι η Σαλαμίνα είναι ένα νησί που δεν έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί τουριστικά.

Ζητείται Δήμαρχος να αλλάξει την σημερινή εικόνα και οι τηλεοράσεις να υμνούν την Σαλαμίνα ως λίκνο  Πολιτισμού και όχι να την κατηγορούν συνεχώς γιατί το νησί έγινε ένας απέραντος σκουπιδότοπος.........

Ζητείται  Δήμαρχος να δίνει μάχες για τα συμφέροντα του νησιού και όχι να σιωπά υπέρ των μεγάλων συμφερόντων....

Ζητείται Δήμαρχος να υπερασπίζεται την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας και όχι να δέχεται  την κάθε παρανομία που συμβαίνει στον Αρχαιολογικό χώρο....

Ζητείται Δήμαρχος να είναι τολμηρός και αποφασιστικός και να διεκδικεί από την Κεντρική εξουσία και όχι να είναι άβουλος , υποτακτικός και επαίτης.

Ζητείται Δήμαρχος να αντιστέκεται στην κεντρική εξουσία  με οποιοδήποτε χρώμα , όταν οι αποφάσεις της είναι ενάντια στα συμφέροντα του νησιού μας.

Ζητείται Δήμαρχος να δώσει  μάχες και αγώνες κατά των ιχθυοκαλλιεργειών που θέλουν να μετατρέψουν το νησί μας σε ένα απέραντο ιχθυοτροφείο και όχι να υποτάσσεται στα σχέδια και τις ορέξεις της Κεντρικής εξουσίας.

Ζητείται Δήμαρχος ο οποίος θα καταγγείλει την ζημιογόνα σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού που στοιχίζει 15 εκατομμύρια και οδηγεί τον Δήμο σε οικονομική κατάρρευση , αφού σπαταλώνται και υποθηκεύονται τα ανταποδοτικά του Δήμου.

Ζητείται Δήμαρχος ο οποίος με εντιμότητα θα σταματήσει τους προκλητικούς διαγωνισμούς με έκπτωση 0.02% ή τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς και θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. 

Ζητείται  Δήμαρχος γιατί η Σαλαμίνα δεν είναι αυτή που μας αξίζει.



*ο Μάνος Δερτούζος είναι Δημοτικός Σύμβουλος