Η δημοτική αρχή Παναγόπουλου εξακολουθεί να αδιαφορει για τα σοβαρά προβλήματα τους κινδύνους και τις ελλείψεις που υπάρχουν στις υπηρεσίες του Δήμου μας


Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Σαλαμίνας 


Άλλο ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη, αυτή την φορά στη Σαλαμίνα. Εργαζόμενος στην καθαριότητα του δήμου έπεσε από το απορριμματοφόρο και νοσηλεύεται  σε πάρα πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Με ευθύνη των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών Αρχών, οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ είναι στις πρώτες θέσεις των εργατικών ατυχημάτων. Δεν είναι τυχαίο που από την αρχή του χρόνου μετράμε δεκάδες τραυματισμένους, σακατεμένους ακόμα και νεκρούς σε όλη την Ελλάδα.

Το ατύχημα αυτό προκαλεί πολύ μεγάλη θλίψη, αγανάκτηση και θυμό, γιατί η δημοτική αρχή Παναγόπουλου εξακολουθεί να αδιαφορει για τα σοβαρά προβλήματα τους κινδύνους και τις ελλείψεις που υπάρχουν στις υπηρεσίες του Δήμου μας.
>

Ελαστικές σχέσεις εργασίας, ελλείψεις σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, ασυντήρητα οχήματα, επικινδυνότητα στους δρόμους και τις υποδομές, εντατικοποίηση, υποστελέχωση, διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό υπόβαθρο για τον πολλαπλασιασμό των εργατικών ατυχημάτων στους Δήμους.

Η δημοτική Αρχή οφείλει να αποσαφηνίσει πλήρως τις συνθήκες του ατυχήματος, να στηρίξει ολόπλευρα την οικογένεια του εργαζόμενου και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άρση επικινδυνοτήτων που διακυβεύουν την υγεία των εργαζομένων. 

Η μόνη απάντηση είναι οργάνωση και αγώνας για σύγχρονους, ασφαλείς και αξιοπρεπείς όρους δουλειάς. 

Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου να συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη. 


Δημοτική Σύμβουλος 
Μαρία Παπαελευθερίου