Οι πολίτες και οι φορείς της Σαλαμίνας λέμε ΟΧΙ στις ιχθυοκαλλιέργειες


 ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ


Την Δευτέρα 07/ 10 / 2024 στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Φορέων αλλά και απλών πολιτών του νησιού με θέμα τον συντονισμό δράσης  ενάντια στην τερατώδη ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών στην Σαλαμίνα.

 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΠΕΡΙΒΟΥ, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, του Εμπορικού Συλλόγου Σαλαμίνας, της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας, της Ένωσης Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Σαλαμίνας, του Συλλόγου ΠΡΩΤΕΑΣ, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάνος Δερτούζος  και ενεργοί πολίτες του νησιού.

 

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον ΠΕΡΙΒΟ προς τους παρευρισκόμενους για τις δράσεις που έχουν αναπτύξει  τους τελευταίους μήνες προκειμένου να ενεργοποιήσουν Υπουργεία, βουλευτές , τον Δήμο ενάντια στον προβλεπόμενο 25πλασιασμό των ιχθυοκαλλιεργειών που θα σημάνει την καταστροφή του θαλάσσιου πλούτου του νησιού μας με επακόλουθες συνέπειες στην τουριστική και εμπορική κίνηση.

Κορυφαία δράση του ΠΕΡΙΒΟΥ αποτελεί η μέχρι τώρα συλλογή 9000 υπογραφών από πολίτες και Φορείς και η προσπάθεια συνεχίζεται προκειμένου οι υπογραφές να  γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες.

 

Έγινε διαλογική συζήτηση, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τον τρόπο που πρέπει να οργανωθεί η δράση ενάντια σε αυτή την προβλεπόμενη οικολογική καταστροφή και κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι η προσπάθεια πρέπει να επικεντρωθεί στον αφυπνισμό και την ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών αλλά και Φορέων προκειμένου να ακουστεί πιο «δυνατά η φωνή μας» καθώς αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο το περιβάλλον αλλά και το μέλλον των παιδιών μας.

 

Αποφασίσθηκε την ερχόμενη Δευτέρα 14 /10 / 2024  στις 6.30 μ.μ να συγκεντρωθούμε και πάλι στην αίθουσα  του Εργατικού Κέντρου με την συμμετοχή και περισσοτέρων πολιτών προκειμένου να συζητήσουμε πιο διεξοδικά και να οργανώσουμε τις κινήσεις μας.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΣΥΛΛΟΓΟ, ΦΟΡΕΑ, ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.