Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σαλαμίνας του ΚΚΕ για το εργατικό ατύχημα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 
 

Δεν έχει τέλος ο βαρύς φόρος αίματος της εργατικής τάξης στους χώρους δουλειάς, που έχουν μετατραπεί σε αρένες θανάτου. Άλλος ένας εργάτης νεκρός. Άλλη μια θυσία στο βωμό της κερδοφορίας από κυβέρνηση και δημοτική αρχή.  

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη 16/10. Εργάτης καθαριότητας του Δήμου Σαλαμίνας, που εργάζονταν σε απορριμματοφόρο, έπεσε, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του και την κατάληξη του μερικές μέρες αργότερα.  

Η ΚΟΒ Σαλαμίνας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου.  

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε ένα μακάβριο μακρύ κατάλογο  εργαζομένων, που τραυματίζονται σοβαρά ή χάνουν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας. 

Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα και για αυτά υπεύθυνοι είναι η πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων αλλά και των δημοτικών αρχών. 

Τα εργατικά ατυχήματα δεν οφείλονται στην κακιά στιγμή και την κακιά την ώρα, έχουν ενόχους, που αντιμετωπίζουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς ως κόστος που δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν. 

Η μη έγκαιρη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας, η τεράστια εντατικοποίηση στην αποκομιδή των σκουπιδιών (να θυμίσουμε ότι το θέμα βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα στη Σαλαμίνα, με τον δήμαρχο κ. Παναγόπουλο να εμφανίζεται και να "κλαίει" συχνά πυκνά στα κανάλια). 

Άραγε για όλα αυτά φταίει μόνο το κράτος που δεν επιτρέπει στους δημάρχους να κάνουν προσλήψεις, όταν οι ίδιοι εφαρμόζουν συνθήκες γαλέρας στο προσωπικό του Δήμου, ενώ δηλώνουν δήθεν ότι είναι "πλήρεις" στην υπηρεσία καθαριότητας και δεν χρειάζονται τόσους εργαζόμενους. 

Η ουσία είναι ότι η Δημοτική Αρχή Παναγόπουλου, συμφωνεί και υλοποιεί την αντιλαϊκή κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων στους ΟΤΑ κάτι που το επιβεβαιώνουν οι πράξεις της.  

Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών μέσω εργολάβων, δηλαδή πιο ακριβές υπηρεσίες για το λαό της Σαλαμίνας, ακριβά δημοτικά τέλη και φόροι για να υπάρχουν "ιδία έσοδα" και να ξεζουμίζονται τα εργατικά-λαϊκά στρώματα. 

Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου να σταματήσουν να τσιμπάνε στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που ασκεί η δημοτική αρχή. Να μην υποκύπτουν στις πιέσεις, αλλά να περάσουν στην αντεπίθεση οργανωμένα μέσα από το σωματείο τους.  

Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια τους. Να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να διεκδικήσουν με μαζικό ανυποχώρητο αγώνα, όλα όσα τους ανήκουν και τους κλέβει κυβέρνηση και δημοτική αρχή. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή μάχη που έχουμε μπροστά μας στις 20 Νοέμβρη.  

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2024