Γ. Τσαβαρής: Προτιμάει ο δήμαρχος κατά καιρούς π.χ. να μας ενημερώνει με προσωπική του ανάρτηση, για συνάντηση που είχε με αξιωματούχο του Βιετνάμ…. και να σιωπά στα σοβαρά θέματα


ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 


Έχουν περάσει 3 ημέρες από τότε που συνέβη στο δήμο μας, ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός.

Ένας εργαζόμενος στην Υπηρεσία Καθαριότητας, υπέστη σοβαρότατο τραυματισμό μετά από πτώση που είχε από το απορριμματοφόρο του δήμου και από τότε νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δυστυχώς η διοίκηση του δήμου και ιδιαίτερα ο ίδιος ο δήμαρχος δεν αξιολόγησε το γεγονός ως ΣΟΒΑΡΟ προκειμένου να ενημερώσει υπεύθυνα τους δημότες, προστατεύοντας έτσι την αλήθεια από την παραπληροφόρηση.

Προτιμάει ο δήμαρχος κατά καιρούς π.χ. να μας ενημερώνει με προσωπική του ανάρτηση, για συνάντηση που είχε με αξιωματούχο του Βιετνάμ…. και να σιωπά στα σοβαρά θέματα όπως:

- Τον ανωτέρω τραυματισμό
- Τα αποτελέσματα της έκθεσης του Οικονομικού Ελέγχου από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που έγινε πρόσφατα στο Δήμο.

Μοναδική εξαίρεση από την πλευρά του δήμου αποτελεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζόμενων του δήμου Σαλαμίνας, ο οποίος με ξεκάθαρη θέση και χωρίς να μασάει τα λόγια του λέει τα πράγματα ως έχουν, τονίζοντας ιδιαιτέρως το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν έχουν παραλάβει τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Επίσης Δελτίο Τύπου εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας.

Για το θέμα του τραυματισμού του εργαζόμενου, η κ. Βάσω Μπόγρη Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης, ζήτησε ( όπως η ίδια μας ενημέρωσε) με αίτησή της, την "προσθήκη θέματος προς συζήτηση στην Ημερήσια Διάταξη του δημοτικού συμβουλίου" τον ανώτερο τραυματισμό.

Ειλικρινά απόρησα από το πως αιτείται η κ. Μπόγρη την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου.

Να συμφωνήσω ότι λόγω απειρίας δεν γνωρίζει τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που όμως, πριν λίγους μήνες και η Παράταξή της ψήφισε θετικά (πλην δύο ή τριών εξαιρέσεων).

Παρόλα αυτά δεν βρέθηκε κάποιος, από την παράταξή της να την ενημερώσει ότι με τον τρόπο που ζητά την συζήτηση του θέματος, δίνει το δικαίωμα τόσο στο δήμαρχο όσο και στον πρόεδρο του Δ.Σ.,  να ορίσουν την ημερομηνία , τον αριθμό και την σειρά της θεματολογίας κατά το δοκούν!!!

Δεν γνωρίζετε κ Μπόγρη, ότι μπορείτε με το 1/3 των υπογραφών των δημοτικών συμβούλων ( διαθέτετε 10 δημοτικούς συμβούλους άρα έχετε το 1/3) να προκαλέσετε ΕΣΕΙΣ ΑΜΕΣΗ σύγκληση σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο (εντός έξι ημερών)και ταυτόχρονα να συζητηθεί πρώτο θέμα το εν λόγω!!!

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ την ταχεία ανάρρωση του εργαζόμενου, ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού και η σύζυγός του έγκυος σε δεύτερο παιδί.