ΕΕΔΥΕ: Κάτω τα χέρια από τους φαντάρους που εκφράζουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο


Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους στρατευμένους που με κάθε τρόπο εκφράζουν την εναντίωσή τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς.

Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που στοχοποιούν με αίσχιστο τρόπο φαντάρο, ο οποίος συμμετείχε σε κινητοποίηση μαζικών φορέων και εξέφρασε την αυτονόητη καταδίκη του στο μακελειό που διεξάγει το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή και στη στήριξη που απολαμβάνει από τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και φυσικά από την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα επιβάλλουν σιωπητήριο στη λαϊκή εναντίωση στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους που μετατρέπουν τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων και τους νέους στρατευμένους σε κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά! Είναι αυτονόητο δικαίωμά τους να εκφράζουν τη γνώμη τους και να διεκδικούν όλα τα αναφαίρετα δικαιώματά τους στη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας. Πολύ περισσότερο σε αυτές τις συνθήκες που τα μέτωπα στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία, σε δεκάδες εστίες σε όλη την υδρόγειο κλιμακώνονται και απειλούν με γενίκευση του πολέμου και η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά τόσο μέσω των αμερικανονατοϊκών βάσεων και στρατηγείων, όσο και με την παροχή επιπλέον διευκολύνσεων μέσω των πολιτικών υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια, οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο κ.ο.κ.).

Ο ελληνικός λαός δεν έχει εξουσιοδοτήσει την ελληνική κυβέρνηση να μας μπλέξει στο μακελειό στη Μέση Ανατολή, έτσι και οι νέοι στρατευμένοι δεν έχουν καμία υποχρέωση και πολύ περισσότερο κανένα συμφέρον να υπερασπιστούν τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού ή τις βαμμένες με αίμα σημαίες του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει περισσότερο ο αγώνας για απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολέμους, για να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και να επιστρέψουν τα ελληνικά πολεμικά πλοία από την Ερυθρά Θάλασσα.