Ραγδαίες εξελίξεις: Κόπηκε η υποψηφιότητα Κασσελάκη


Τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την εκρηκτική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. 


Εκρηκτική ήταν άλλη μία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η οποία αποφάσισε με 140 ψήφους να μην είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής, μετά και τη σημερινή απόφαση, στις 24 Οκτωβρίου – την καταληκτική ημερομηνία ανακήρυξης των υποψηφιοτήτων – ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα είναι ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους.

Η αρχική απόφαση της Κ.Ε. χωρίς την ονομαστική αναφορά στο πρώην πρόεδρο υπερψηφίστηκε ομόφωνα. Στη συνέχεια, με την προσθήκη της τροπολογίας με την ονομαστική αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη, μόνο 12 μέλη του οργάνου καταψήφισαν, με το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται – σύμφωνα με την πλειοψηφία – σε 140 ψήφους υπέρ του αποκλεισμού του από τις εκλογές.

Τις τελικές αποφάσεις καλείται πλέον να λάβει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 – 10 Νοεμβρίου. Και σε αυτό ποντάρει, πλέον, η πλευρά Κασσελάκη προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση της Κ.Ε. ξεκίνησε περί τις 15:15, σχεδόν τρεις ώρες μετά από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης.

Εξελίχθηκε μία μάχη χαρακωμάτων μεταξύ των «87» και του πρώην προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ εκτοξεύθηκαν «πυρά» και καταγγελίες για «αποκλεισμό» και «προβοκάτσιες».

Η πλευρά της πλειοψηφίας έδειξε εξαρχής αποφασισμένη να απορρίψει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη και να του κλείσει τον δρόμο για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως εξηγούσαν στελέχη της, δεν είναι μόνο η ποινικοποίηση του κόμματος και των διαδικασιών του, αλλά η στροφή που έκανε και από «Στέφανος, σκέτο» με το βίντεο της υποψηφιότητάς του, άρχισε να δηλώνει, λίγο πριν αποσύρει το εξώδικο, «πρόεδρος, σκέτο».

Οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη απείχαν από τη συνεδρίαση, ενώ η στενή του συνεργάτιδα και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, που είχε έναν έντονο διαξιφισμό με την Όλγα Γεροβασίλη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της πλειοψηφίας και προανήγγειλε «ακραία διοικητικά μέτρα»