Λέμε ΟΧΙ στις ιχθυοκαλλιέργειες


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου  στην αίθουσα  του Εργατικού Κέντρου η εκ νέου  συνάντηση Φορέων και ενεργών πολιτών της Σαλαμίνας με σκοπό τον συντονισμό δράσης ενάντια στην προοπτική επέκτασης των ιχθυοκαλλιεργειών. 

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κα Κασσιμάτη Νίνα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μάνος Δερτούζος και Κά Φουρίκη Αγγελική, η εκπρόσωπος της ΛαΙκής Συσπείρωσης και Δημοτική Σύμβουλος Κα Παπαελευθερίου Μαρία, ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Επανένωση" και Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Πόρτο Φίνο κ. Γρηγόρης Αργυρός, η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σαλαμίνας Κα Κατωπόδη- Κράλιεβιτς Ελπινίκη,  εκπρόσωποι της Ενώσεως Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Σαλαμίνας, εκπρόσωποι εξωραϊστικών Συλλόγων και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ. 

Πραγματοποιήθηκε διαλογική συζήτηση και  ανταλλαγή απόψεων όπου μεταξύ άλλων η Κα Κασσιμάτη δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση συνάντησης με όλους τους Δημάρχους του Αργοσαρωνικού για το συγκεκριμένο θέμα και την κατάθεση σχετικής επερώτησης στην Βουλή. 

Στην συνάντηση τονίστηκε η αναγκαιότητα δυναμικών κινητοποιήσεων. 

Κοινή απόφαση όλων είναι ότι είμαστε ενεργοί πολίτες και απαιτούμε τα δικαιώματα μας για το καλό της Σαλαμίνας. 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στις ιχθυοκαλλιέργειες, ΛΕΜΕ ΟΧΙ  στην υποβάθμιση του νησιού μας. 

Οι ιχθυοκαλλιέργειες θα δημιουργήσουν μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα όπως: 

-Ρύπανση του περιβάλλοντος

-Υπολείμματα τροφής και χημικά για την προστασία των ψαριών από ασθένειες τα οποία επηρεάζουν τοπικά το θαλάσσιο οικοσύστημα.

-Μόλυνση των υδάτων, των παραλιών απο την χρήση χημικών και αντιβιοτικών

-*Μείωση της γενετικής ποικιλίας των ψαριών με αποτέλεσμα ασθένειες και παράσιτα στους τοπικούς πληθυσμούς του οικοσυστήματος. 

-Καταστροφή του περιβάλλοντος και απειλή της τουριστικής βιομηχανίας. 

Αποτέλεσμα αυτών ένας καταστροφικός φαύλος κύκλος του θαλάσσιου οικοσυστήματος και στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων της Σαλαμίνας. 

Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η ανάδειξη μιας συντονιστικής επιτροπής που θα οργανώσει τις περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις. Σύντομα νέο ανακοινωθέν.   















ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗΣ.