Πρόσκληση Δήμου Σαλαμίνας σε πολλαπλασιαστική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "EUnvironment – Environmental Emergency in Simple Words"


Ο Δήμος Σαλαμίνας σας προσκαλεί να  παραστείτε  στην  Πολλαπλασιαστική  Εκδήλωση  (Multiplier  event)  του  Ευρωπαϊκού  Προγράμματος  ERASMUS+ ΓΙΑ  ΤΗ  ΝΕΟΛΑΙΑ  με  τίτλο «EUnvironment – Environmental Emergency in Simple Words», που θα γίνει την Πέμπτη 31η Οκτωβρίου 2024 και ώρα 18:00,  στην  αίθουσα  «Δ. Μπόγρης»  του  Δημαρχιακού  Μεγάρου.

Το «EUnvironment – Environmental Emergency in Simple Words», του οποίου Συντονιστής Φορέας είναι ο Δήμος μας, βασικό στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των νέων στα θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην τοπική κοινωνία, αλλά και τις πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και της βιώσιμης  ανάπτυξης, με σκοπό οι ίδιοι οι νέοι να δρουν ως κοινωνοί των ιδεών αυτών αλλά και να μπορέσουν να "οδηγήσουν" την κοινωνία σε ένα βιώσιμο τρόπο ζωής.

Για τον λόγο αυτό, έγινε μια Στρατηγική Σύμπραξης με ένα δυναμικό σχήμα φορέων από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία και την Πολωνία, με συνολική διάρκεια 24 μηνών,  χρονικό διάστημα που λήγει στο τέλος του Νοεμβρίου 2024.

Στην Πολλαπλασιαστική Εκδήλωση που σας καλούμε, όπου είναι απαραίτητη η συμμετοχή προσώπων που εργάζονται στο χώρο της Νεολαίας και φορέων που λαμβάνουν  αποφάσεις σε  τοπικό ή περιφερειακό  επίπεδο, θα παρουσιαστούν τα  αποτελέσματα του έργου, θα γίνουν διαδραστικά εργαστήρια με τους συμμετέχοντες, αλλά και αξιολόγηση των όσων  έχουν παραχθεί κατά τη διάρκεια του έργου.

Η παρουσία σας θα τιμήσει την προσπάθεια του Δήμου να δώσει τη δυνατότητα στους νέους του νησιού να γίνουν ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες, με γνώσεις και θέσεις.