Κοιμόμαστε με τα τσαρούχια...

 Ενώ στη Σαλαμίνα κοιμούνται  με τα τσαρούχια , στο Πέραμα εγκαινίασαν το Μουσείο Ναυπηγικής Τέχνης στο οποίο παρουσιάστηκε τρισδιάστατη αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Αφού εμείς δεν μπορούμε να προβάλουμε και να εκμεταλλευτούμε την ιστορία του νησιού μας, ας το κάνει τότε το Πέραμα! 

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό άρθρο από τη Ναυτεμπορική:


Ενα σύγχρονο μουσείο εγκαινιάσε το Πέραμα, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ναυσιπλοΐα και τη ναυπηγική.
Ο λόγος για το Μουσείο Ναυπηγικής Τέχνης, που φιλοδοξεί, να γίνει πόλος έλξης, όχι μόνο για τον Πειραιά, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, αφού θα φιλοξενήσει, στο υπερσύγχρονο κτίριο, σημαντικά εκθέματα από την ναυπηγική ιστορία της πόλης, καθώς και σημαντικές εκδηλώσεις που θα ενδυναμώσουν την ιστορική συνέχεια, της πόλης του Περάματος.

Τα εγκαίνια έγιναν χθες από τον δήμαρχο Περάματος Γιάννη Γλύκα και τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, με την παρουσία πλήθους κόσμου.
Ενας ξεχωριστός και ιδιαίτερος χώρος στο δυτικό άκρο, το Μουσείο Ναυπηγικής Τέχνης, θα αποτελέσει χώρο για καταφύγιο παραδοσιακών σκαριών που γλίτωσαν στη λαίλαπα των καιρών και στην τελευταία τους ανάσα περίμεναν ξανά με τη φροντίδα έμπειρων τεχνητών, να κοινωνήσουν τους επερχόμενους, κάτι από την αρμύρα της Τέχνης, που τα έκτισε.
Στον χώρο των εγκαινίων φιλοξενούνται εκθέσεις:
* Εκθεση κατασκευών με τίτλο «καράβια & ταξίδια» του Τάσου Βιτάλη. Εκθεση ζωγραφικής της Αφροδίτης Σεζένια.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε μετά τα εγκαίνια, τρισδιάστατη παρουσίαση, της αναπαράστασης της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.
Στις αίθουσες του Μουσείου θα φιλοξενηθούν:
* Εκθεσιακοί χώροι (προθήκες-επιτοίχια- επιδαπέδια αιωρούμενα).
* Σύγχρονες εμπνευσμένες σχετικά καλλιτεχνικές εκφράσεις.
Επικοινωνία με διεθνείς οργανισμούς (ICOM) και αντίστοιχους φορείς στην Ελλάδα (ICOSMOS).
* Βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο.
* Τμήμα οικολογίας και προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος.
* Τμήμα υποθαλάσσιου οικοσυστήματος και εκθεμάτων υποθαλάσσιας ζωής.
* Τμήμα Ναυπηγικού μοντελισμού και εκπαιδευτικών κατασκευών.
* Αίθουσα προβολών και οπτικοακουστικών μέσων.
* Πωλητήριο βιβλίων καρτών-αντικειμένων ναυπηγικού μοντελισμού, καλλιτεχνικά δημιουργήματα (ζωγραφισμένα βότσαλα, αντίγραφα πινάκων).
Ο δήμαρχος Περάματος, στην ομιλία του επισήμανε, την ιδιαίτερη σημασία της κατασκευής του Μουσείου Ναυπηγικής Τέχνης και τόνισε μεταξύ άλλων:
« “Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος, γιατί σήμερα παραδίδουμε στον Περαμαϊκό λαό, το Μουσείο Ναυπηγικής Τέχνης ένα έργο που αναβαθμίζει την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μας.
Με στοχευμένες δράσεις, η Δημοτική Αρχή, όχι μόνο έσωσε κυριολεκτικά το έργο και την χρηματοδότηση, αλλά κατάφερε να βρει επιπλέον χρηματοδότηση (έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί ούτε 1€ ο Περαμαϊκός λαός), από τον πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και περαιτέρω χρηματοδότηση του έργου.
Η πόλη της ναυτοσύνης, η πόλη των αγώνων και των διεκδικήσεων, σήμερα κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία.
Το Μουσείο Ναυπηγικής Τέχνης, είναι άρρηκτα δεμένο με την ιστορία του Περάματος και σηματοδοτεί αυτή η σημαντική παρέμβαση εκσυγχρονισμού του, ότι η πόλη μας, μπορεί και θα έχει αυτό που της αξίζει.
Την παράδοση αυτή, καλούμαστε να προστατέψουμε με τη δημιουργία αυτού του Μουσείου, σαν παλιό χρέος που αρχίζει ξεπληρώνεται.
Το νέο πρωτοποριακό και υπερσύγχρονο τεχνικά και σχεδιαστικά Μουσείο, φιλοδοξεί να γίνει καταφύγιο όχι μόνο υλικών αντικειμένων αλλά και χώρος φιλοξενίας μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα αναδεικνύουν την ιστορία της πόλης μας και όχι μόνο.»