του Βαγγέλη Σπανού
Παίρνοντας λάθος δρόμο στη βόλτα με τα σκυλιά, βρέθηκα στη σωστή παραλία, κι ενώ η λιακάδα είχε επανέλθει σε όλη την Ελλάδα.
Έφτασα περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από τη δαντελένια ακρογιαλιά στο Θυμάρι.
Έχει μία παραλία σχεδόν σαν την αγαπημένη μου ακτή, αλλά χωρίς να υπάρχουν δύο μεγαλύτερες εκατέρωθεν, καθώς είναι αποκομμένη από βράχια.
Έχει κι έναν βράχο καμιά 50αριά μέτρα από την ακτή και θυμίζει λίγο την ακρογιαλιά στα Περιστέρια Σαλαμίνας από την άποψη αυτή.
Πήγα μέχρι εκεί μαζεύοντας μερικά σκουπίδια και απαθανατίζοντας κακαρέλους, σαργούς, σάλπες, μελανούρια και καλόγριες στη διαδρομή.
Για να φωτογραφίσω και το κύμα που είχε αρχίσει να ξεθυμαίνει, ωστόσο, πια, καθώς είχε γυρίσει σε δυτικό από νοτιά.
Και είχε εξασθενήσει και ο άνεμος σιγά, σιγά, ενώ ο ήλιος είχε βγει για τα καλά. Τίποτα δεν θύμιζε την κακοκαιρία του ΣΚ πια.
Νοέμβριος σαν Σεπτέμβριος. Για αυτό, άλλωστε, η παραθαλάσσια καντίνα είναι ακόμα ανοιχτή, όπως κι ένα θερινό σινεμά στην περιοχή.
Η πολυτέλεια να ζεις στην Ελλάδα και όχι μόνο για αυτό, αλλά και γενικά.
ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ...
Σε αντίθεση με την πολύπαθη Υεμένη, όπου κι εκεί τελευταία έχει ανατείλει, ωστόσο, μία αχτίδα ελπίδας και μάλιστα οι αντάρτες Houthis θα σταματήσουν να εκτοξεύουν ρουκέτες στη Σαουδική Αραβία, προκειμένου και η τελευταία να μην έχει το άλλοθι για να κάνει επιθέσεις και πολιορκίες, κι έτσι να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις σε όλα τα μέτωπα για να επιτευχθεί ειρήνη, όπως εξήγησε ο Mohammed Ali al - Houthi στον Guardian.
O ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Martin Griffiths, που θα βρεθεί στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά την προσεχή εβδομάδα, είπε ότι η Σαουδική Αραβία και οι Houthis έχουν δείξει ότι θέλουν μία πολιτική λύση, ενώ και η Βρετανία καταθέτει ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για εκεχειρία στο λιμάνι της Χοντεϊντά, όπου οι μάχες δεν έχουν την ίδια ένταση τις τρεις τελευταίες μέρες.
Δεν έχει οριστεί, πάντως, ακόμα ημερομηνία για τις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Στοκχόλμη, προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος της Υεμένης που έχει στοιχίσει 10 χιλιάδες ζωές, ενώ ανθρωπιστικές οργανώσεις θεωρούν ότι οι απώλειες είναι πενταπλάσιες.