MARE OF EASTTOWN


Στο ρόλο μιας ντετέκτιβ η Κέιτ Γουίνσλετ και 12 χρόνια μετά την μίνι σειρά που πρωταγωνιστούσε την  MILDRED PIERCE  σε σκηνοθεσία του ΤΌΝΤ ΧΕΙΝΣ (κέρδισε και χρυσή σφαίρα και emmy ερμηνείας) σε μια μικρή πόλη της Πενσιλβάνια, η οποία θα ερευνήσει ένα τοπικό φόνο.

Το κανάλι HBO είναι πίσω από την σειρά και την σκηνοθεσία την υπογράφει ο Γκρέγκ Ζόμπελ. Στο σενάριο είναι ο Μπράντ Ίνγκλεσμπι και μαζί της παίζει ο Γκάι Πίρς στο ρόλο ενός καθηγητή, με τον οποίο συνάπτει σχέση.


Σε μια μικρή λοιπόν πόλη όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Αλλά πίσω από τα γνωστά πρόσωπα βρίσκονται και πολλά μυστικά. Ο ρόλος της Γουίνσλετ ως Mare Sheehan είναι εκείνος ενός ντετέκτιβ που προσπαθεί στην πόλη της να υπάρχει η ηρεμία. Οι κάτοικοι την αγαπάνε. Την εμπιστεύονται , την θεωρούν δικό τους άνθρωπο. Και εκείνη προσπαθεί να έχει σε μια αρμονία την προσωπική της ζωή. Με αυτή να είναι αρκετά δύσκολη. Είναι χωρισμένη και ζει μαζί με την μητέρα και την κόρη της. Το  έγκλημα που θα αντιμετωπίσει είναι η εξαφάνιση ενός κοριτσιού ένα χρόνο πριν. Η υπόθεση έρχεται ξανά στο προσκήνιο και μαζί με αυτή , παρακολουθούμε την ζωή ενός άλλου κοριτσιού της Erin που είναι έφηβη αλλά και μαμά. Με έναν βίαιο πατέρα και με την αδιαφορία του πρώην της, είναι καταστάσεις που πολύ δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει. 

Η σειρά λοιπόν από το πρώτο εξαιρετικό επεισόδιο μας ρίχνει στα βαθιά. Στον απόηχο μιας εξαφάνισης, θα μας δείξει τα μυστικά που κρύβονται και τις σκοτεινές πράξεις των κατοίκων. Και αυτό θα είναι η χαριστική βολή που θα τινάξει τα πάντα στον αέρα. 

Με μια τι να πω; Τέλεια ερμηνευτικά όπως πάντα Κέιτ Γουίνσλετ η σειρά είναι ένα διαμάντι που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Η σειρά αποτελείται από 7 επεισόδια. 

*η Κατερίνα Π. Κοφινά είναι συγγραφέας