51η Επέτειος της ανταρσίας του Α/Τ ΒΕΛΟΣ


Τέτοιες μέρες πριν 51 χρόνια, όπου ΟΟΟΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΚΩΝΕ Η ΦΟΒΕΡΑ της χούντας, στα νερά του Φιουμιτσίνο της Ιταλίας το Αντιτορπυλικό Βέλος με Καπετάνιο τον Κουμιώτη Νίκο Παππά, έγραφε ΜΟΝΑΔΙΚΗ Ιστορία στα παγκόσμια χρονικά.


Πιο συγκεκριμένα:

Στις 22/5/73 κατεστάλη το Κίνημα του Ναυτικού και συνελήφθησαν οι Κυβερνήτες-Ύπαρχοι κι οι Α' Μηχανικοί των Πολεμικών Πλοίων που ήταν αναμεμειγμένοι στο Κίνημα όπως κι Αξιωματικοί των λοιπών Ε. Δυνάμεων σαν τον Αείμνηστο Σπύρο Μουστακλή και βασανίστηκαν στα κολαστήρια της χούντας.
Το Α/Τ Βέλος, με Κυβερνήτη τον Νίκο Παππά, βρισκόταν σε άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ιταλία.
Ο αείμνηστος Καπετάνιος του μαζί με 30 μέλη του πληρώματος μεταξύ των οποίων κι εγώ, ζητήσαμε Πολιτικό Άσυλο στην Ιταλία και διατρανώσαμε σ' όλο τον πλανήτη ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΗΘΗΚΕ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΖΕΙ.

Ήταν βαρύ το χτύπημα στη χούντα, η οποία αναγκάστηκε να κλείσει τα ξερονήσια και τις φυλακές, ν' απελευθερώσει τους Πολιτικούς Κρατούμενους, να διώξει τον τότε βασιλιά που ζούσε στην Ρώμη της Ιταλίας και να ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

Με πίκρα διαπιστώνουμε ότι φέτος δεν έχει προγραμματιστεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, καμιά εκδήλωση, αν και τα 50 χρόνια είναι κομβικά για τον ιστορικό του μέλλοντος και για την ιστορική μνήμη...


Παν. Χατζηπέρος.

Πρώην Περ. Σύμβουλος Αττικής