Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη: «Δήμος Σαλαμίνας: Εκεί που η παρανομία βρήκε τον παράδεισο της»


Γνωρίζαμε ότι  η δημοτική αρχή Παναγόπουλου, αναλόγως τις επιθυμίες της εφαρμόζει κατά το δοκούν τις διαδικασίες που απορρέουν από την νομοθεσία. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι έχει εθιστεί σε μη νόμιμες ενέργειες, ακόμη και στην πιο μικρή διοικητική της πράξη.

Τελευταία πράξη στο θέατρο της ανομίας η παραποίηση εγγράφου που κατέθεσε εμπρόθεσμα εργολάβος με ημερομηνία 22/02/2024 προκειμένου να λάβει νομίμως παράταση η σύμβασή του που έχει συνάψει με τον Δήμο. Πρόκειται για την σύμβαση που αφορά την πράξη εφαρμογής για το σχέδιο πόλης Β κατοικίας της Σαλαμίνας.




Ωστόσο ένα «μαγικό» χέρι παραποίησε χειρόγραφα τον μήνα στο έγγραφο αυτό, αλλάζοντας το 02 σε 03 και κάπως έτσι η αίτηση φέρει ημερομηνία 22/03/2024, ενώ ο Δήμος φαίνεται ότι το πρωτοκόλλησε στις 27/03/2024. Έτσι, όμως το αίτημα του εργολάβου για παράταση από εμπρόθεσμο έγινε εκπρόθεσμο, άρα μη νόμιμο.  

Παρόλα αυτά η κουτοπόνηρη δημοτική αρχή Παναγόπουλου για να καλύψει την «πατάτα» της έφερε στη δημοτική επιτροπή της 11ης Ιουνίου το θέμα της παράτασης, με την διαβεβαίωση ότι όλα είναι σύννομα και χωρίς φυσικά να δοθεί στα μέλη της επιτροπής η εν λόγω αίτηση του εργολάβου, αν και ζητήθηκε.

Καλή τη πίστει, σε ένα λογικό εμπρόθεσμο αίτημα παράτασης, ψηφίσαμε υπέρ και έτσι αυτή δόθηκε !!! Κάτι όμως μας έτρωγε και έτσι ψάξε – ψάξε ανακαλύψαμε, μετά από προσπάθεια και αρνήσεις, την παραποίηση του εγγράφου, το οποίο αποτελεί σοβαρό αδίκημα, με προεκτάσεις που δεν θα τις αναλύσουμε τώρα.

Πέσαμε από τα σύννεφα ;;; Όχι. Κάθε σχεδόν μικρή ή μεγάλη πράξη που εκπορεύεται από την δημοτική αρχή Παναγόπουλου έχει υποψίες αν όχι βεβαιότητα «ανομίας» και δεν είμαστε πρόθυμοι να γίνουμε συνεργοί και συνένοχοι σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές.

Έχουμε διαφορετική αντίληψη, ήθος και παιδεία. Πιστεύουμε στη χρηστή διοίκηση, στη διαφάνεια και στη τήρηση της νομιμότητας. Δεν είμαστε αλαζόνες και δεν μπορούμε να αγνοούμε ότι πέρα από την Σαλαμίνα υπάρχουν θεσμικά όργανα που ελέγχουν τις αποφάσεις μας. Και ο Δήμος Σαλαμίνας και το νησί και οι κάτοικοί του έχουν πολλάκις χρεωθεί και ταλαιπωρηθεί από τέτοιες πρακτικές στο παρελθόν. Αλλά δυστυχώς τα παθήματα δεν έχουν γίνει μαθήματα.

Εμείς, δεν θα ακολουθήσουμε αυτό τον κατήφορο και την χρεοκοπία που μας οδηγούν. Μπορεί να μην έχουμε την πλειοψηφία στα δημοτικά όργανα, αλλά δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν το νησί μας. Θα συνεχίζουμε να ψάχνουμε και να αναδεικνύουμε κάθε παρανομία και ανικανότητα τους προκειμένου κάτι να περισωθεί, για τα παιδιά μας.

Και για αυτό το λόγο από εδώ και στο εξής η παράταξή μας αποφάσισε να μην ξαναψηφίσει υπέρ καμίας εισήγησης της δημοτικής αρχής Παναγόπουλου. Δεν θα γίνουμε συνεργοί και συνένοχοι σε μια νέα χρεοκοπία, ηθική και οικονομική.

Ο Καζαντζάκης στο βιβλίο του «Ο Καπετάν Μιχάλης» γράφει:  «Υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος, σκληρός κι απαραβίαστος: το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται». Και έτσι είναι…