UNDER THE BRIDGE (ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ)


γράφει η Κατερίνα Π. Κοφινά*

Η νέα σειρά της HULU (Κάτω από την γέφυρα)  αποτελείται από οχτώ επεισόδια και έχει ως θέμα της την δολοφονία ενός δεκατετράχρονου κοριτσιού Ινδικής καταγωγής. 

Η δολοφονία της REENA VIRK το 1997 έγινε στον Καναδά. Στην γέφυρα CRAIGFLOWER BRIDGE στο SAANICH  της Βρετανικής Κολομβίας. Και οι υπεύθυνοι για αυτήν ήταν έξι κορίτσια μιας συμμορίας. 

Το κορίτσι έφυγε για να πάει σε ένα πάρτι και από εκείνη την στιγμή και μετά χάθηκαν τα ίχνη της. Η σειρά βασίζετε στο ομώνυμο βιβλίο της συγγραφέως Ρεμπέκα Γκότφρει. 

Η όλη ιστορία έχει να κάνει με Μπούλινγκ και η σειρά καταγράφει τις διαλυμένες οικογένειες των δολοφόνων της , που ζουν σε καταφύγιο για παραμελημένα παιδιά. Δεν έχουν βιώσει την αγάπη , και το δέσιμο μιας οικογένειας. Μέσα τους ζει η οργή , και καταναλώνουν ουσίες και αλκοόλ. 


Ουσιαστικά αυτά τα παιδιά ζουν ανεξέλεγκτα, χωρίς τη θαλπωρή ενός σπιτιού. Η Ρίνα όμως ήταν από καλό σπίτι και δεν της έλειπε τίποτα. Αλλά ως έφηβη θεωρούσε πως οι γονείς της δεν την καταλάβαιναν. Και για αυτό εισχώρησε στην παρέα – συμμορία , με σκοπό να γίνει αποδεκτή από τους συνομήλικους της. Δεν έγινε. Και αυτό πυροδότησε όλες τις εξελίξεις , μέχρι τον βάναυσο θάνατο της. Την χτύπησαν μέχρι θανάτου και την έπνιξαν. 

Η σειρά ακολουθεί την μοίρα και την καθημερινότητα των κοριτσιών υπό το βλέμμα της συγγραφέως. Η Ρεμπέκα Γκότφρει πέθανε το 2022 στα 54 της χρόνια, αλλά είχε προλάβει να είναι στη παραγωγή της σειράς, αλλά και να διαλέξει την ηθοποιό που θα την ενσάρκωνε στη σειρά. Και αυτή είναι η Ράλεϊ Κιου. Εγγονή του Έλβις Πρίσλει. 


Το βιβλίο της συγγραφέως κυκλοφόρησε το 2005. Και μέσα από αυτό, μέσα από τις μαρτυρίες των εμπλεκόμενων , καταγράφει τις συνθήκες στις οποίες έλαβε χώρα η δολοφονία.  

Το μήνυμα της περιθωριοποίησης περνά σε κάθε πλάνο της σειράς. Τα παιδιά που οι γονείς εγκατέλειψαν, αδιαφόρησαν, και δε νοιάστηκαν για αυτά ήταν χαμένα από πρώτο χέρι.   Και η τραγική κατάληξη ήταν ο φόνος. 

Η σειρά είναι εξαιρετική έχοντας δυο πρωταγωνίστριες πολύ δυνατές. Την Ράλεϊ Κιου και την Λίλη Γκλάστοουν  η οποία είχε δώσει ρεσιτάλ ερμηνείας στην ταινία του Μάρτιν (Οι δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού) . Η σειρά είναι στο κανάλι του ΝΤΙΣΝΕΙ. 


* η Κατερίνα Π. Κοφινά είναι συγγραφέας