Πρόσκρουση Ε/Π- Τ/Ρ σκαφών και προσάραξη ιστιοφόρου στη Σαλαμίνα


Τα επίσημα στοιχεία από το Λιμενικό Σώμα 

Τουλάχιστον 20 σκάφη έπαθαν ζημιές από την χθεσινή κακοκαιρία Cassandra.

Σύμφωνα με τα δελτία τύπου του Λιμενικού Σώματος τα πιο σοβαρά ήταν η προσάραξη ενός ιστιοφόρου αλλά και η ημιβύθιση δύο σκαφών στη Μεγάλη Σκάλα.


Ακολουθούν τα δελτία τύπου του Λιμενικού Σώματος:




Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Σαλαμίνα

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας, για την προσάραξη σε αβαθή ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους ελληνικής σημαίας, με δύο επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή του Βουρκαρίου. 

Το Ι/Φ είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Βουρκαρίου και παρασύρθηκε από μία ξαφνική ριπή του ανέμου, με αποτέλεσμα η καρίνα του να κολλήσει στα αβαθή και το σκάφος να πάρει κλίση προς τα αριστερά. 

Οι επιβάτες του βγήκαν στη στεριά καλά στην υγεία τους, ενώ το σκάφος αφού αποκολλήθηκε με τη συνδρομή ενός πλωτού γερανού και ενός ρυμουλκού, στη συνέχεια πρόσδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι. 

Από τη Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα, ενώ από την προσάραξη δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση




Πρόσκρουση Ε/Π- Τ/Ρ σκαφών στη Σαλαμίνα

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας ότι, λόγω των ξαφνικών καιρικών φαινομένων, ξέσυραν οι άγκυρες ενός επαγγελματικού τουριστικού (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφους ελληνικής σημαίας, με έναν επιβαίνοντα, το οποίο ήταν πρυμνοδετημένο στην προβλήτα Μεγάλης Σκάλας στο Βουρκάρι Σαλαμίνας, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο διπλανό πρυμνοδετημένο ιδιωτικό σκάφος σημαίας Πολωνίας. 

Από την πρόσκρουση το Ε/Π – Τ/Ρ σκάφος υπέστη υλικές ζημιές, ενώ το σκάφος σημαίας Πολωνίας ημιβυθίστηκε

Επιπρόσθετα, ένα ιδιωτικό σκάφος σημαίας Αγγλίας το οποίο ήταν προσδεδεμένο στην ίδια προβλήτα χωρίς επιβαίνοντες, προσέκρουσε αλλεπάλληλες φορές στην προβλήτα, λόγω του έντονου κυματισμού, με αποτέλεσμα να υποστεί φθορές και να ημιβυθιστεί. 

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και άτομα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπου προχώρησαν στη ρίψη φραγμάτων και άλλων αντιρρυπαντικών υλικών για την πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης. Στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προέβησαν σε απάντληση υδάτων από τα ημιβυθισμένα σκάφη, τα οποία πρόκειται να ανελκυσθούν στη ξηρά με τη συνδρομή πλωτού γερανού. 

Από τη Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους των σκαφών μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός


φωτογραφίες salamis news it / Facebook